دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه در سال 1352 به همت استاد ارجمند جناب آقای دکتر عزیز رفیعی به صورت گروه دامپزشکی در دانشکده کشاورزی و دامپروری تاسیس و جناب آقای دکتر منصور عدالت به عنوان مدیر گروه انتخاب گردید. در سال 1354 گروه دامپزشکی به دانشکده دامپزشکی تبدیل گردید.

گروهمیکروبیولوژی که تا سال 1385 به عنوان یکی از بخش های گروه پاتوبیولوژی فعالیت داشت، پس از برقراری دوره دکتری تخصصی میکروبیولوژی به همت استاد گرانقدر مرحوم دکتر قاسم یوسف بیگی، از گروه پاتوبیولوژی جدا گردید. اولین مدیر گروه میکروبیولوژی استاد مرحوم دکتر قاسم یوسف بیگی بودند و پس از ایشان دکتر احمد مرشدی مدیریت گروه را به عهده داشتند . در حال حاضر مدبر گروه دکتر ملاحت احمدی و معاون گروه دکتر عبدالغفار اونق می باشد.

دوره های تحصیلات تکمیلی این گروه شامل 4 دوره به شرح ذیل می باشد:

1- دوره دکتری تخصصی میکروبیولوژی در سال 1378 تصویب و از سال 1379 راه اندازی گردید . این دوره تا کنون در 7 نوبت  نفر پذیرش دستیار داشته است

2- دوره PhD ایمونولوژی در سال 1386 تصویب و در سال 1387 را اندازی گردید. این دوره تا کنون در دو نوبت 4پذیرش نموده است.

3- دوره کارشناسی ارشد باکتری شناسی در سال 1388 تصویب و در سال 1389 پذیرش دانشجو نموده است.

4- دوره کارشناسی ارشد ایمنی شناسی در سال 1388 تصویب و در سال 1389 پذیرش دانشجو نموده است.

گروه میکروبیولوژی علاوه بر مدیریت، برنامه ریزی و برگزاری دوره های تحصیلات تکمیلی یاد شده، تدریس دروس مربوطه در مقاطع دکتری حرفه ای دامپزشکی و کارشناسی علوم آزمایشگاهی و انجام پروژه ها و پایان نامه های دانشجویی را هدایت می­نماید

مدیریت گروه
                      دکتر عبدالغفار اونق