+98-44-32770508

veterinary@urmia.ac.ir

امروز

جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی

معرفی گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی

معرفی گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی

هدف کلی رشته بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، تربیت متخصصانی است که با دست­یابی به دانش روز در زمینه بهداشت مواد غذایی و آشنا­شدن با رو­ش­های پیشرفته تحقیق و مبانی جدید آموزش و پژوهش بتوانند با نوآوری و خلاقیت در زمینه­های علمی و تحقیقی در رفع نیازهای کشور در این زمینه موثر بوده و قادر به تولید دانش فنی و کاربرد آن باشد. همچنین هدف از این رشته تربیت کارشناسانی است که قادر باشند به امر بهداشتی و کنترل کیفی مواد غذایی در سطح جامعه با انجام دادن آزمایشات لازم و تفسیر نتایج آن­ها و شناسایی مخاطرات مواد غذایی در سطح جامعه و اجرا کردن روش­های مناسب در پیش­گیری بیماری­های ناشی از غذا بپردازند و در بهره برداری از روش­های مفید در بهبود و ارتقاء سلامت مواد غذایی موثر باشند.

گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه ارومیه، یکی از گروه های اصلی مصوب دانشکده های دامپزشکی کشور می­باشد. به­علت کافی نبودن تعداد اعضاء هیات علمی، این گروه فعالیت خود را تحت سرپرستی گروه پاتوبیولوژی آغاز نمود و از اسفند ماه 1377 به همت استاد گرانقدر جناب پروفسور سید مهدی رضوی روحانی به صورت یگ گروه مستقل شروع به فعالیت کرد. هم اکنون سه مقطع تحصیلی شامل دکتری عمومی دامپزشکی، کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی و دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی در گروه فعال می­باشند.

مدیران گروه

  • پروفسور سید مهدی رضوی روحانی- 1377 تا 1387
  • پروفسور کریم مردانی-1387 تا 1392
  • پروفسور حسین تاجیک-1393 تا1399
  • دکتر جواد علی اکبرلو-1399 تا 1401
  • دکتر تورج مهدی زاده- 1401 تاکنون 

گروه در حال حاضر دارای سه بخش ذیل می­باشد:

  • بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی
    • دکتر سید مهدی رضوی روحانی (استاد)- میکروبیولوژی مواد غذایی
    • دکتر حسین تاجیک (استاد)- گوشت و فرآورده­های گوشتی
    • دکتر جواد علی­ اکبرلو (استاد)- میکروبیولوژی مواد غذایی
    • دکتر تورج مهدی زاده (استادیار)- شیمی و تجزیه مواد غذایی
    • دکتر مهران مرادی (استادیار)- بهداشت شیر و فرآورده­ها
  • بهداشت و بیماریهای آبزیان
    • دکتر سعید مشکینی (دانشیار)- بهداشت و بیماری­های آبزیان
    • دکتر سید محمد رضا سمائی (استادیار)- تولید مثل آبزیان
  • اپیدمیولوژی و آمار

 

گروه دارای آزمایشگاه­های آموزشی و تحقیقاتی شامل

  • آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی
  • آزمایشگاه شیمی مواد غذایی
  • آزمایشگاه بهداشت و صنایع شیر
  • آزمایشگاه بهداشت و بازرسی گوشت
  • آزمایشگاه بهداشت و بیماری­های آبزیان
  • آزمایشگاه­های تحقیقاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی

 

لیست تجهیزات گروه

 

ردیف

نام دستگاه

شرکت سازنده

ردیف

نام دستگاه

شرکت سازنده

1

Water Activity meter

Aqua Lab

9

Spectrophotometer

Pharmacia

2

Polarimeter

Bellingham stanley

10

Incubator Shaker

IKA

3

Kjeldahl system

Bakhshi

11

Microplate Incubator Shaker

Boeco

4

Hot Air Oven

Gallenhamp

12

High-Speed Homogenizer

IKA

5

Milk analyzer

Lactoscan

13

pH meter

Metrohm heisau

6

Gerber set

Gerber

14

Stomacher

Seward

7

microwave oven

Kenwood

 

 

 

8

Vacuum packaging machines with gas mixer

 

Henkelman

 

 

 

 

 

قابلیت های تحقیقاتی در گروه

  • بسته بندی اتمسفر تغییر یافته، تحت خلاء، هوشمند و فعال محصولات غذایی
  • آنالیز شیمیایی و میکروبی گوشت و محصولات آبزیان
  • آنالیز شیمیایی و میکروبی شیر و محصولات لبنی
  • آنالیز شیمیایی عسل
  • تعیین کیفیت تخم مرغ
  • ارزیابی پارامترهای اکسیدایپسیون چربی و روغن
  • جداسازی و شناسایی مولکولی عوامل باکتریایی و ویروسی از محصولات غذایی (PCR, RT-PCR, real time-PCR)
  • تشخیص تقلبات در شیر، گوشت و عسل
  • ارزیابی خصوصیات ضدمیکروبی ترکیبات شیمیایی، طبیعی و ضدعفونی کننده ها (MIC, MBC, etc.)
  • ارزیابی خصوصیات آنتی اکسیدانی ترکیبات طبیعی و سنتتیک (DPPH, reducing power, etc.)

گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی

مدیر گروه
دکتر تورج مهدی زاده
دکتری تخصصی بهداشت و کنترل مواد غذایی
مرتبه علمی:
دانشیار
t.mehdizadeh@urmia.ac.ir