معرفی گروه بیماریهای درونی و کلینیکال پاتولوژی
گروه بیماریهای درونی و کلینیکال پاتولوژی
گروه بیماریهای درونی و کلینیکال پاتولوژی واقع در بیمارستان آموزشی دامپزشکی بعنوان یکی از بزرگترین بیمارستانهای دامپزشکی کشور دوره های آموزشی عمومی و تخصصی، تحقیقات علمی و خدمات درمانگاهی برای دامهای بزرگ و کوچک و حیوانات اگزوتیک را ارایه می نماید.
برنامه های آموزشی:
- دوره دکتری تخصصی در رشته بیماریهای درونی دامهای بزرگ
- دوره دکتری عمومی دامپزشکی
- دوره کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی
اهداف برنامه های آموزشی:
دوره دکترای تخصصی بیماریهای داخلی دامهای بزرگ:
در دوره دکترای تخصصی با آموزش های برنامه ریزی شده، تربیت دامپزشکان متخصص و ماهر در زمینه طب داخلیدامهای بزرگ دنبال می گردد. دانش آموختگان این دوره ها خدمات موثری را در دانشگاهها، مراکز آموزشی و تحقیقاتی کشور ارایه می دهند.
اهداف دوره دکترای عمومی دامپزشکی:
هدف این دوره تربیت دامپزشکان ماهربرای خدمت در عرصه های مختلف مرتبط با حرفه دامپزشکی می باشد. از جمله آنها می توان به ارایه خدمات بهداشتی و مدیریتی مراکز پرورش دام، طیور و آبزیان، درمانگاهها، تشخیص و درمان بیماریهای دامهای بزرگ و کوچک، مسئولیت فنی در کشتارگاهها، کارخانه های فرآورده های دامی، آزمایشگاه های تشخیص دامپزشکی، شرکتهای تولید، توزیع، صادرات و واردات داروهای دامپزشکی و مواد بیولوژیک و همچنین مراکز تحقیقاتی می باشد.
اهداف دوره کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی و کلینیکال پاتولوژی:
هدف از ایجاد این دوره تربیت افرادی است که با روشهاي پيشرفته تحقيق در زمینه علوم بيوشيمي باليني وهماتولوژی بالینی توانایی و مهارت لازم جهت انجام کارهای آزمایشگاهی برای کمک به تشخیص بیماریهای مختلف را کسب نمایند.
این گروه از چهار بخش با مجموع 11 نفر هیئت علمی مجرب شامل استاد 3 نفر، دانشیار 3 نفر و استادیار 5 نفر تشکیل شده است.
- بیماریهای درونی دامهای بزرگ
- بیماریهای درونی دامهای کوچک
- کلینیکال پاتولوژی
- بهداشت و تغذیه دام
بخش ها:
- بخش بیماریهای درونی دامهای بزرگ:
این بخش با پنج نفر هیات علمی دوره های آموزش و پژوهشی در زمینه بیماریهایدرونی دامهای بزرگ را برای دانشجویان دوره های عمومی و تخصصی برگزار می نمایند. در حال حاضر زمینه های اصلی تحقیقات در این بخش حول محورهایی همچون کمبودهای تغذیه ای و بیماریهای متابولیک، مسمومیت با مواد آلی و معدنی، اختلالات دستگاه گوارشی، غیرنرمالیهای قلبی و عروقی، آشفتگیهای دستگاه عصبی و بیماریهای دستگاه گوارشی در نشخوارکنندگان، تک سمی ها و مدل های حیوانی تجربی می باشند. این بخش برگزاری دوره تخصصی را از سال 1383 آغاز نموده است و هم اکنون 12 نفر رزیدنت فعال وجود دارد. پروفسور علیقلی رامین(بازنشسته)، پروفسور مسعود مهام، پروفسور بهرام دلیر نقده، دکتر قادر جلیل زاده امین و دکتر وحید نجارنژاد مشهدی اعضای هیات علمی در این بخش می باشند.
این بخش خدمات درمانگاهی دام های بزرگ را در بیمارستان آموزشی دامپزشکی دانشگاه ارومیه ارایه می نماید. درمانگاه بزرگ دانشکده دامپزشکی توسط متخصصین دامپزشکی هدایت می شود و در حالی از هزاران بیمار در سال ویزیت می کند که می تواند تمام نیازهای دامپزشکی منطقه را در محل کلینیک یا مزرعه و یا سایرمرکز تولید فراهم نماید. بسیاری از خدمات تخصصی مزرعه و یا سایرمرکز تولید از طریق قرار ملاقات های منظم برنامه ریزی شده در دسترس هستند.
بهره گیری از خدمات متنوع و پیشرفته تشخیصی و درمانی این بخش در زمینه های مختلف شامل الکتروکاردیوگرافی، الکترو میوگرافی، چشم پزشکی، ویدئو آندوسکوپی، رینوسکوپی، برونکوسکوپی، آندوسکوپی قسمت های فوقانی و تحتانی دستگاه های تنفسی و گوارشی، واژینوسکوپی، سیستوسکوپی، جای گذاری لوله تغذیه ایی و نمونه برداریهای تشخیصی امکانپذیر می باشد.
- بخش بهداشت و تغذیه دام:
بخش بهداشت و تغذیه دام در زمینه آموزش تغذیه بالینی دامپزشکی فعالیت دارد. اهداف کلی از برنامه های در حال ارایه در این بخش شامل؛ برنامه های آموزشی اصول مدیریت بهداشتی-تغذیه ای گله های نیمه صنعتی و صنعتی،شناسایی، اصلاح و کنترل شرایط تکوین بیماریهای متابولیک و کمبودهای تغذیه ای، مدیریت و کنترل بیماریها و اختلالات تولیدی مرتبط با تغذیه میباشد. خدمات این بخش در حوزه بیمارستان آموزشی دانشکده دامپزشکی بصورت آموزش، ترویج و مشاوره رایگان و در عرصه بخش خصوصی بصورت ویزیت، بازرسی، مشاوره و جیره نویسی در مزارع پرورش دام سنگین و سبک انجام میگیرد. دکتر احسان عناصری عضو هیات علمی در این بخش می باشند.
- بخش کلینیکال پاتولوژی
بخش کلینیکال پاتولوژی در بیمارستان آموزشی دامپزشکی واجد آزمایشگاههای متنوعی شامل آزمایشگاه های بیوشیمی بالینی، سیتولوژی و هماتولوژی و آزمایشگاه بالینی خدماتی برای همه دامپزشکان است. این آزمایشگاهها خدمات مختلفی شامل شمارش کامل سلول های خونی و سایر خدمات تشخیصی و تخصصی آزمایشگاهی را به بخش های مختلف تخصصی بیمارستان دامپزشکی، سایر بخش ها و آزمایشگاه های تحقیقاتی در دانشکده دامپزشکی و مراجعین دامپزشکی ارائه می نمایند. نمونه هایی از گونه های مختلف حیوانات، روزانه با استفاده از تجهیزات خودکار مورد ارزیابی و آزمایش قرار می گیرند. ما آزمایش های مختلفی مانند شمارش کامل سلول های خونی، آزمایشات بیوشیمیایی خون، آزمایش کامل ادرار، پروفایل انعقادی، تجزیه و تحلیل گاز خون، crossmatch، آزمایش غدد درون ریز و سیتولوژی را ارائه می دهیم. ما قادر به آنالیز نمونه هایی از گونه های مختلف حیوانات، از جمله حیوانات خانگی (سگ، گربه، اسب، نشخوارکنندگان و غیره)، حیوانات باغ وحش، پرندگان و خزندگان و حیوانات وحشی هستیم. آزمایشگاه های بالینی موجود در بخش کلینیکال پاتولوژی علاوه بر خدمات تشخیصی و آنالیز نمونه ها، موارد بالینی مختلف را برای آموزش دانشجویان دامپزشکی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی) را به منظور آماده سازی آنها برای ورود به دوره های رزیدنتی کلینیکال پاتولوژی، پاتولوژی، طب داخلی، جراحی دامپزشکی و غیره ارائه می دهند. دکتر سیامک عصری رضائی و دکتر وحید محمدی اعضای هیئت علمی این بخش می باشند.