معرفی گروه مامایی و طیور
گروه مامایی و طیور دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه شامل دو بخش "مامایی و بیماریهای تولید مثل دام" و "بهداشت و بیماریهای طیور" می باشد. بخش مامایی و بیماریهای تولید مثل به صورت تخصصی مدیریت تولید مثل دام های نر و ماده، درمان بیماریهای تولیدمثلی و همچنین مدیریت زایمان و سخت زایی در گونه های مختلف دامی را به عهده دارد. این بخش در حال حاضر دارای سه هیات علمی به نامهای آقایان دکتر اسماعیل آین، دکتر محسن اسلامی و دکتر علی سلیمانزاده می باشد. اعضای این بخش با داشتن تخصص و تجربه کافی متعهد به ارائه بهترین خدمات می باشند.
خدمات قابل ارائه در بخش مامایی و بیماریهای تولید مثل دام شامل موارد ذیل می باشد:
1- همزمانی تولید مثل و آماده سازی حیوانات ماده جهت انجام تلقیح مصنوعی یا جفت گیری
2- اخذ نمونه منی از جنس نر گونه های مختلف دامی و ارزیابی کیفیت نمونه ار طریق انجام تستهای مختلف شامل خصوصیات حرکتی اسپرم با استفاده از سیستم کاسا (Computer Assisted Sperm Analysis)، انسجام غشای پلاسمایی، زنده مانی و ...
3- رقیق سازی منی با اکستندرهای مخصوص هر دام جهت ذخیره منی به صورت مایع-سرد و منجمد
3- تلقیح مصنوعی به روشهای واژینال و داخل رحمی از راه ترانس سرویکال و لاپاراسکوپیک در گونه های مختلف دامی از جمله گاو، گاومیش، اسب، گوسفند، بز، سگ و گربه
4- تشخیص و درمان بیماریهای تولید مثل در گونه های مختلف دامی
5- تشخیص آبستنی و پاتولوژی های دستگاه تناسلی با استفاده از دستگاه اولتراسونوگرافی مجهز به پروبهای متنوع جهت استفاده در گونه های مختلف دامی
6- مشاوره مدیریت تولید مثل در سطح گله های دامی
7- ارزیابی چرخه تولید مثلی در سگ با کمک اخذ نمونه سیتولوژی از واژن
8- مدیریت حوالی زایمان و موارد سخت زایی در گونه های مختلف دامی
بخش بهداشت و بیماریهای طیور
صنعت طیور با توجه به تعداد افراد شاغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت، حجم عظیم سرمایه در گردش و سهم مهمی که در تامین پروتئین حیوانی جامعه دارد، یکی از مهمترین صنایع کشور می باشد. بهداشت و بیماری های طیور به صورت تخصصی مشتمل بر مدیریت پرورش پرندگان (زینتی و صنعتی)، امنیت زیستی و پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهای پرندگان می باشد.
بخش بهداشت و بیماریهای طیور دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه با دارا بودن اعضاء هیئت علمی متخصص و با استفاده از تکنیکهای به روز، سعی در افزایش آگاهی مردم در بخشهای صنعتی و سنتی به منظور پیشگیری از بیماری های طیور، به حداقل رساندن شیوع بیماری های واگیر در بین جمعیتهای پرندگان و افزایش کیفیت محصول تولیدی نهایی داشته تا نه تنها به حفظ هرچه بیشتر سلامت پرندگان و سرمایههای موجود در این صنعت کمک نماید، بلکه بتواند در راستای ارتقای سطح سلامت جامعه نیز موثر واقع گردد.
اعضاء بخش بهداشت و بیماریهای طیور که شامل آقایان دکتر منوچهر عالی مهر و دکتر محمد حسین علوی می باشند، با تجربه و تخصص خود متعهد به ارائه بهترین خدمات در زمینههای مشاوره در جهت امور پرورشی و پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهای پرندگان میباشند، که برای نیل به این اهداف از توانمندی ها و امکانات زیر بهره میجوید.
بخش طیور کلینیک تخصصی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه، شامل سالن تشریح پرندگان، آزمایشگاه و اتاقهای پرورش پرندگان بوده، که با توجه به امکانات موجود آماده ارائه خدمات زیر می باشد:
1- مشاوره در جهت مسائل بهداشتی، پیشگیری از بیماریها، امنیت زیستی و تغذیه
2- انجام آزمایشات به منظور تشخیص بیماریهای انگلی، باکتریایی و ویروسی
3- انجام آزمایشات سرولوژیک به منظور تشخیص و مانیتور برخی از بیماریها در سطح مزارع پرورشی و طیور بومی (ELISA, SPAT, HI)
4- تشریح پرندگان به جهت تشخیص هرچه بهتر بیماریهای احتمالی
5- ارزیابی هچ و Trouble shooting